Workshops en Training

WAT ZIJN WIJ VAN ELKAAR?

We zoeken naar geloofwaardige, oprechte, betekenisvolle relaties in de scene. Troost, gezelschap, openhartigheid, strijd, liefde, gunnen, er zijn. 

Inschrijvingen graag voor 2 maart!

Fundering van deze workshop is contact en verbinding; relaties geven hierin de kleur. We gaan de oppervlakkigheid voorbij. 

Je gaat je eigen grenzen opzoeken, aanvoelen en aangeven en die van de ander. Hoe dichtbij kun je komen? Welke verhoudingen zijn er? Welke sociale regels gelden er in deze relatie? En hoe kunnen we spelen met in en uit contact gaan.  

De workshop wordt 's avonds afgesloten met een voorstelling door de deelnemers met aansluitend een voorstelling van Pittens&Latour. 

Een hele middag en avond onderdompelen in improviseren. Ontdekken, proberen en reflecteren. Kijken, luisteren en voelen. Een voorstelling spelen en dan met een hoofd vol inspiratie weer naar huis gaan. Klink jou dit als muziek ik de oren, schrijf je dan nu in!

Voor deelname aan de workshop vragen we kennis van de basisprincipes van improvisatietheater en 2 jaar spel ervaring bij een groep of vereniging.
Twijfel je of je deze kennis of ervaring hebt, stuur even een mailtje dan kunnen we even afstemmen.

Impro & Samenwerking 

Improvisatietheater is de ultieme vorm van samenwerking. Je gaat samen werken aan een nieuwe manier van communiceren. Open staan voor ideeën, buiten je comfortzone of kennis, onderzoeken en experimenteren in plaats van met elkaar blijven plannen en gissen wat zou kunnen werken. Het is een actiegerichte, positieve wijze van samenwerken. Met improvisatiespelvormen maak je kennis met de impromindset en -vaardigheden en onderzoek je welke elementen hiervan voor jou en je team zouden kunnen werken in de werkpraktijk. 

Impro & Teambuilding 

De ervaring leert, dat het eigenlijk altijd ontzettend leuk is om met spelvormen uit de theatersport te werken. Als het lukt om de volwassen 'grote-mensen-gène' even uit te zetten en met elkaar te spelen. Letterlijk spelen, plezier maken, ontspannen. Als je speelt, heb je geen tijd om je druk te maken over je imago of prestatie. Improvisatietheater is een prachtig middel als je je team beter wilt leren kennen. Daarnaast leent theatersport zich uitstekend om boven tafel te krijgen welke kwaliteiten er in de groep aanwezig zijn. Je stemt op elkaar af, gaat echt samen-werken, en komt er als een hechter team uit. 

Impro & mindset 

Onze maatschappij staat in het teken van prestatie en succes. Hoe gaat het met jouw werknemer? Moe, faalangstig? Mag hij experimenteren, leren en fouten maken? Durft hij hulp te vragen? Van zichzelf en in zijn team? Is er ruimte voor het nu, de realiteit met zijn omstandigheden? Is er ruimte om te ontspannen of staat hij altijd onder prestatie- of tijdsdruk? Het is goed te weten hoe je als mens efficiënt ontwikkelt en presteert en welke (interne en externe) omstandigheden hierbij helpen. De mindset en vaardigheden van een improvisatie expert kunnen het bedrijf of de werknemer (en zijn team) inzicht geven  en helpen om met een speelser en daarmee meer ontspannen gemoed in het werk te staan.  Zie persoonlijke ontwikkeling voor meer informatie en breng je werknemer(s) weer op positieve wijze in beweging.